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Questions relating to transfer of pensioners from employers♦ 
pension and gratuity rolls to the jurisdiction of the Railroad 
Retirement Board.

Reference is made to the questions presented by Mr. E. M. Pitch’s 
memorandum of May 14, 1937, dealing with the above subjectt

Question
No. 1. "Can pensions awarded in settlement of a workmen's compensation 

or employer's liability plan properly be transferred to the Rail­
road Retirement Board? Is this true whether or not pension is 
paid as a result of a court or Workmen's Compensation Commission 
order? Should pensions awarded for disability be checked for this?"

Opinioni A pension awarded in settlement of an employer's liability under 
a Workmen's Compensation or employer's liability law, whether 
awarded as a result of a Court order, or an order of a Workmen's 
Compensation Commission, is not a pension or gratuity within the 
meaning of Section 6 which states in part thati "Each person 
then on the pension or gratuity roll of an employer by reason 
of his employment ***********ehall be paid ********** a pension 
equal in amount to the pension or gratuity granted to him by the 
employer." A payment made under such a settlement or award is 
not a "pension or gratuity" granted "by reason of his employment", 
but is a pension granted by reason of the employer's liability for 
injuries incurred by an employee. Such payments would have to be 
made by the employer irrespective of his maintenance of a pension 
system. The proposed amendment clearly is not intended to relieve 
the employer of his liabilities arising out of injuries to persons in 
his employ, but only to relieve the employer of his obligations 
existing by reason of his employees' years of_eervioe. However, 
pensions granted for disability should be<checked~0Hly In oases 
where the pensioner is receiving a pension to which he is not en­
titled or whioh is in excess of that to which he is entitled under 
the general pension plan in effect. I recommend that the following 
supplemental instructions to f o m  LQ-4 be sent to all employers.
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Supplemental Instruction to Form LQ-4s

Form IXi-4 should not be completed with respect to any pensioner 
who is receiving a pension in settlement of any Court or Workmen’s 
Compensation Commission award or in settlement of any claim for 
personal injuries.

Employers are instructed to withdraw all forms LQ-4 already sub­
mitted to the Board covering any such oases.

"If the wife of an employee or official has been placed on the 
railroad pension rolls as a special case, is this pension properly 
transferable to the Railroad Retirement Board?"

Only such person who is "on the pension or gratuity roll of an 
employer b£ reason of his employment1* is to be paid a pension 
under this Section. The wife of an employee or official is not 
on the pension or gratuity roll by reason of her employment, but 
by reason of some other person's employment. The Board, therefore, 
has no authority to pay any pensions to such persons.

"If a pension has been awarded in a special oase which is consider­
ably in excess of what the pension formula would produce, should 
the higher amount be paid?"

Section 6 states, in part, that a pensioner "shall be paid ****** 
a pension equal in amount to the pension or gratuity granted to 
him by the employer without diminution by reason of general re­
duction or readjustment made subsequent to December 51, 1950."
This language nmkes no distinction between a pension or gratuity 
granted as a special oase and one granted under a general plan.
The Section requires the Board to pay an amount equal to the pen­
sion or gratuity granted, irrespective of the basis on which it 
was granted, subject, of course, to the provisions relating to 
general reduction or readjustment and the maximum of 1120.00. *

"If the pension formula has been changed since December 31, 1930, 
so that the average monthly compensation is the division of pay­
roll earnings in the last ten years by 120 instead of by the months 
of net service, is this a general reduction in the amount of pen­
sions as contemplated by the proposed amendmentT Such a change it 
should be noted would apply only to new pensions and not to old 
ones."

• except for oases discussed in Question 1.
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Section 6 refers not only to diminution by reason of a "general 
reduction" but also to diminution by reason of a general "readjustment". 
A change in the pension plan such as that described in this question 
might cause a reduction in some of the pensions but not in others.
Such a change would be "general" although not affecting all to the 
same extent, fbr the reason that it is applicable in the same manner 
to all who come within its terms. The fact that this readjustment 
does not apply to pensions granted prior thereto does not render it 
less general since it does apply to all pensions granted thereafter, 
in the same manner, but not necessarily to the same extent. A pension 
which is less than it would have been had there been no such change 
in the plan subsequent to December 31, 1930, is covered by this 
Section, and the Board is required to pay the amount computed on the 
basis of the plan as of December 31, 1930.

"If a general reduction in pensions has occurred since December 31,
1930, such that regular pensioners must have their pensions increased 
by the amount of the reduction, should special oase pensionsV^he 
amount of whose pension has been determined after the date of the 
general reduction, likewise have the amount of their pensions increased? 
It is here assumed that new pensions granted after a general reduction 
and computed in accordance with the reduction rather than with the 
original formula should be increased to provide the amount contemplated 
by the original formula. Is this true?"

A pension granted as a special case subsequent to a general reduction 
or readjustment made after December 31, 1930, should not be increased 
under this section for the reason that there is no way of determining 
to what extent, if any, such special pension has been affected by the 
general reduction or readjustment. However, pensions granted under 
the regular plan, subsequent to a general reduction or readjustment 
made after December 31, 1930, should be paid on the basis of the plan 
in effect on December 31, 1930, because they are less than they would 
have been had there been no such general reduction or readjustment, 
and the amount of the diminution can be ascertained.

"Will it be necessary to oheok for employees in the joint service 
of two unaffiliated railroad companies, both with pension plans? 
Some pension plans provide that pension privileges may be extended 
to such employees with payments based upon a proportionate amount 
of service to and earnings received from the company granting such 
a privilege. The danger here is that two checks may go to the same 
employee totalling more than |120."
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Under the amendatory Act a person on the pension or gratuity roll 
of an employer is to be paid an amount equal to the pension or 
gratuity granted to him by such employer but not in excess of $120. 
a month. It was clearly not the intention to restrict the number of 
employers from whom pensions or gratuities were received, but only 
to limit the total amount to be paid. Therefore, it makes no dif­
ference that the pensioner may be on the pension or gratuity rolls 
of two or more employers at the same time, and the Board is required 
to pay an amount equal to the pension or gratuity received from all 
employers, provided that the total amount paid by the Board does 
not exceed $120 a month.* The probability is that there will be few 
such cases because usually in oases where two or more employers pay 
pensions to the same individual, the payment is made by one of the 
employers who, in turn, chargds the others for their respective por­
tions. It would be well, however, to check for such cases but it 
will probably be sufficient to make this check from the alphabetical 
index of pensioners.

"Many special case pensions are noted by the reporting railroad com­
panies as not coming within the pension rules and having been ar­
bitrarily computed. When no earnings and length of service data isSevern there is not the possibility of even an approximate oheck as » the aoouracy of the amount of pension awarded. Shall the amounts 
pielfied in the LQ-4 forms in all such cases be accepted as correct?"

The Board is required under this Section to pay the amount "granted" 
to a pensioner and there is no provision to the effect that the amount 
"granted" must have been computed in accordance with the employer's 
regular pension plan. There is no need, therefore, to check the en- 
ployer's computation of the pension, * and the amount certified by 
the employer on form LQ-4 as the amount being actually paid, not 
exceeding $120, should be accepted by the Board. However, in those 
cases where it can be determined that such amount was diminished by 
the reason of a general reduction or readjustment made subsequent to 
December 51, 1950, the amount paid must be increased to cover such 
diminution but not in excess of $120.

* except for cases discussed in Question 1.
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