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any directions by the Grantor and the EPA 
Regional Administrator issued in accordance 
with this Agreement. The Trustee shall be 
indemnified and saved harmless by the 
Grantor or from the Trust Fund, or both, 
from and against any personal liability to 
which the Trustee may be subjected by rea-
son of any act or conduct in its official ca-
pacity, including all expenses reasonably in-
curred in its defense in the event the Grant-
or fails to provide such defense. 

Section 17. Choice of Law. This Agreement 
shall be administered, construed, and en-
forced according to the laws of the State of 
[enter name of State]. 

Section 18. Interpretation. As used in this 
Agreement, words in the singular include the 
plural and words in the plural include the 
singular. The descriptive headings for each 
Section of this Agreement shall not affect 
the interpretation of the legal efficacy of 
this Agreement. 

In Witness Whereof the parties have caused 
this Agreement to be executed by their re-
spective officers duly authorized and their 
corporate seals to be hereunto affixed and at-
tested as of the date first above written. The 
parties below certify that the wording of this 
Agreement is identical to the wording speci-
fied in 40 CFR 264.151(n) as such regulations 
were constituted on the date first above 
written. 

llllllllllllllllllllllll

[Signature of Grantor] 
[Title] 
Attest: 
[Title] 
[Seal] 

llllllllllllllllllllllll

[Signature of Trustee] 
Attest: 
[Title] 
[Seal] 

(2) The following is an example of the cer-
tification of acknowledgement which must 
accompany the trust agreement for a stand-
by trust fund as specified in section 264.147(h) 
or 265.147(h) of this chapter. State require-
ments may differ on the proper content of 
this acknowledgement. 
State of lllllllllllllllllll

County of llllllllllllllllll

On this [date], before me personally came 
[owner or operator] to me known, who, being 
by me duly sworn, did depose and say that 
she/he resides at [address], that she/he is 
[title] of [corporation], the corporation de-
scribed in and which executed the above in-
strument; that she/he knows the seal of said 
corporation; that the seal affixed to such in-
strument is such corporate seal; that it was 
so affixed by order of the Board of Directors 
of said corporation, and that she/he signed 
her/his name thereto by like order. 

llllllllllllllllllllllll

[Signature of Notary Public] 

[47 FR 15059, Apr. 7, 1982, as amended at 47 
FR 16556, Apr. 16, 1982; 47 FR 17989, Apr. 27, 
1982; 47 FR 19995, May 10, 1982; 47 FR 28627, 
July 1, 1982; 51 FR 16450, May 2, 1986; 51 FR 
25354, July 11, 1986; 52 FR 44320, Nov. 18, 1987; 
53 FR 33952, Sept. 1, 1988; 57 FR 42836, Sept. 
16, 1992; 59 FR 29960, June 10, 1994; 71 FR 
40272, July 14, 2006] 

Subpart I—Use and Management 
of Containers 

SOURCE: 46 FR 2866, Jan. 12, 1981, unless 
otherwise noted. 

§ 264.170 Applicability. 

The regulations in this subpart apply 
to owners and operators of all haz-
ardous waste facilities that store con-
tainers of hazardous waste, except as 
§ 264.1 provides otherwise. 

[Comment: Under § 261.7 and § 261.33(c), if a 
hazardous waste is emptied from a container 
the residue remaining in the container is not 
considered a hazardous waste if the con-
tainer is ‘‘empty’’ as defined in § 261.7. In 
that event, management of the container is 
exempt from the requirements of this sub-
part.] 

§ 264.171 Condition of containers. 

If a container holding hazardous 
waste is not in good condition (e.g., se-
vere rusting, apparent structural de-
fects) or if it begins to leak, the owner 
or operator must transfer the haz-
ardous waste from this container to a 
container that is in good condition or 
manage the waste in some other way 
that complies with the requirements of 
this part. 

§ 264.172 Compatibility of waste with 
containers. 

The owner or operator must use a 
container made of or lined with mate-
rials which will not react with, and are 
otherwise compatible with, the haz-
ardous waste to be stored, so that the 
ability of the container to contain the 
waste is not impaired. 

§ 264.173 Management of containers. 

(a) A container holding hazardous 
waste must always be closed during 
storage, except when it is necessary to 
add or remove waste. 
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(b) A container holding hazardous 
waste must not be opened, handled, or 
stored in a manner which may rupture 
the container or cause it to leak. 

[Comment: Reuse of containers in transpor-
tation is governed by U.S. Department of 
Transportation regulations including those 
set forth in 49 CFR 173.28.] 

§ 264.174 Inspections. 
At least weekly, the owner or oper-

ator must inspect areas where con-
tainers are stored, except for Perform-
ance Track member facilities, that 
may conduct inspections at least once 
each month, upon approval by the Di-
rector. To apply for reduced inspection 
frequencies, the Performance Track 
member facility must follow the proce-
dures identified in § 264.15(b)(5) of this 
part. The owner or operator must look 
for leaking containers and for deterio-
ration of containers and the contain-
ment system caused by corrosion or 
other factors. 

[Comment: See §§ 264.15(c) and 264.171 
for remedial action required if deterio-
ration or leaks are detected.] 

[71 FR 16905, Apr. 4, 2006] 

§ 264.175 Containment. 
(a) Container storage areas must 

have a containment system that is de-
signed and operated in accordance with 
paragraph (b) of this section, except as 
otherwise provided by paragraph (c) of 
this section. 

(b) A containment system must be 
designed and operated as follows: 

(1) A base must underlie the con-
tainers which is free of cracks or gaps 
and is sufficiently impervious to con-
tain leaks, spills, and accumulated pre-
cipitation until the collected material 
is detected and removed; 

(2) The base must be sloped or the 
containment system must be otherwise 
designed and operated to drain and re-
move liquids resulting from leaks, 
spills, or precipitation, unless the con-
tainers are elevated or are otherwise 
protected from contact with accumu-
lated liquids; 

(3) The containment system must 
have sufficient capacity to contain 10% 
of the volume of containers or the vol-
ume of the largest container, which-
ever is greater. Containers that do not 

contain free liquids need not be consid-
ered in this determination; 

(4) Run-on into the containment sys-
tem must be prevented unless the col-
lection system has sufficient excess ca-
pacity in addition to that required in 
paragraph (b)(3) of this section to con-
tain any run-on which might enter the 
system; and 

(5) Spilled or leaked waste and accu-
mulated precipitation must be removed 
from the sump or collection area in as 
timely a manner as is necessary to pre-
vent overflow of the collection system. 

[Comment: If the collected material is a haz-
ardous waste under part 261 of this Chapter, 
it must be managed as a hazardous waste in 
accordance with all applicable requirements 
of parts 262 through 266 of this chapter. If the 
collected material is discharged through a 
point source to waters of the United States, 
it is subject to the requirements of section 
402 of the Clean Water Act, as amended.] 

(c) Storage areas that store con-
tainers holding only wastes that do not 
contain free liquids need not have a 
containment system defined by para-
graph (b) of this section, except as pro-
vided by paragraph (d) of this section 
or provided that: 

(1) The storage area is sloped or is 
otherwise designed and operated to 
drain and remove liquid resulting from 
precipitation, or 

(2) The containers are elevated or are 
otherwise protected from contact with 
accumulated liquid. 

(d) Storage areas that store con-
tainers holding the wastes listed below 
that do not contain free liquids must 
have a containment system defined by 
paragraph (b) of this section: 

(1) FO20, FO21, FO22, FO23, FO26, and 
FO27. 

(2) [Reserved] 

[46 FR 55112, Nov. 6, 1981, as amended at 50 
FR 2003, Jan. 14, 1985; 71 FR 40273, July 14, 
2006] 

§ 264.176 Special requirements for ig-
nitable or reactive waste. 

Containers holding ignitable or reac-
tive waste must be located at least 15 
meters (50 feet) from the facility’s 
property line. 

[Comment: See § 264.17(a) for additional re-
quirements.] 
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